Verslagen sportactiviteiten

 

AFYA

Ontmoeting, actie, avontuur, beleving!
AFYA is de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond.

Sinds 18 november 2004 is AFYA vzw een afzonderlijke vereniging die aan kinderen en jongeren sportieve jeugdvakanties aanbiedt. Hiermee werd de groeiende nood aan een laagdrempelig bewegingsaanbod vanuit de Gezinsbond vzw ingevuld. Vanaf 1 januari 2009 is AFYA vzw door de Vlaamse overheid ook erkend en gesubsidieerd als Landelijke Jeugdvereniging.

De naam AFYA komt uit het Swahili en betekent gezondheid, maar dan in de breedst mogelijke betekenis van het woord: lichamelijk, geestelijk én sociaal. Dit sluit volledig aan bij het opzet van onze vereniging die de jeugd op een gezonde manier recreatief en interactief wil doen bewegen.

Met een vreemde taal als inspiratiebron willen we ook het teken geven dat iedereen welkom is bij ons!

Onze sportieve jeugdvakanties zijn onderverdeeld in zes thema’s: avontuur, dieren, sportkicks, sport & taal, techniek & multimedia en waterfun. Daarnaast bieden we jaarlijks een animatorcursus aan voor jongeren vanaf 16 jaar en een vormingsweekend voor jongeren vanaf 15 jaar.

Voor elk wat wils dus! Zo kan op een ontspannende manier persoonlijkheidsvorming, sociale integratie en maatschappelijke participatie gestimuleerd worden.